Tel 0511 - 541253
info@dekruidhof.nl
FryskEnglishDeutsch
Nederlands
Facebook
Twitter
YouTube
Flickr
  • Bezoekersinfo
    • Bezoekersinfo
    • Agenda
    • Rondleidingen
    • Kinderactiviteiten
    • Wereldtentoonstelling
    • IJstijdenmuseum
  • Collectie
    • Plantenassortiment
    • Collectie
    • Botanie
    • Verantwoord kweken
  • Organisatie
    • Organisatie
    • Personeel
    • Samenwerking
  • Winkel
  • Vacatures
    • Vacatures
    • Vrijwilligerswerk
    • Stages
  • Contact
    • Contact
    • Online reserveren

Met De Kruidhof de winter door

18 november 2014kruidhof

Ze worden nog steeds verkocht langs de weg: pompoenen. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Pompoensoep, pompoencurry, en nu deze pompoenplaattaart van Delicious. Voor mij staan de pompoenmaaltijden symbool voor lekker winters warm en gezellig. En voor een makkelijke maaltijd; want veel kan met één pan. Dat makkelijke gaat trouwens pas op na het verwijderen van de pompoenzaden en het snijden van de pompoen. Dat is duidelijk de iets minder makkelijke, en niet zo romantische klus van het koken met pompoen. Wil je de pompoenzaden niet om je oren hebben vliegen, kies dan voor een goed scherp keukenmes bij het snijden van de pompoen, en maak het jezelf makkelijk…. Bij de meeste pompoengerechten kun je de schil gewoon meekoken en pureren. Eet smakelijk!

Recept: Pompoenplaattaart met geitenkaas en rozemarijn

Ingrediënten (4 pers.):
-1 (fles)pompoen (ruim 1 kg)
-4 kleine rode uien
-1 el rozemarijn, fijngehakt
-2 el olijfolie extra vierge
-100 g walnoten
-150 g verse geitenkaas
-1 pakje roomboter bladerdeeg (diepvries: ontdooid)
Eventueel ingrediënten voor een salade en stokbrood als bijgerecht.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de plakjes deeg naast elkaar en druk de zijkanten op elkaar zodat je een mooie bodem krijgt.
Schil de pompoen en verwijder het zaad en snijd in grote stukken. Breng de pompoen met zoveel water dat het net onderstaat aan de kook en voeg zout toe. Kook de pompoen in 10-12 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat het goed uitlekken. Stamp op laag vuur de pompoen tot een grove puree, of gebruik daarvoor een staafmixer. Breng het op smaak met zout en flink peper. Verdeel de puree gelijkmatig over het deeg. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de pompoentaart in 35 minuten goudbruin en gaar.
Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes, schep in een ruime kom de ui, rozemarijn, olie en noten door elkaar. Verdeel het uienmengsel na 10 minuten over de pompoentaart en brokkel de kaas erover. Bak de taart in de resterende 25 minuten verder af. Serveer met een lekkere salade en wat stokbrood.

Archief

Agenda

  • Voorjaarsmarkt
    • 10/05/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • De dag van de Kleur
    • 18/05/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Workshop Botanisch tekenen in klassieke stijl
    • 25/05/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Kruidhof geopend tijdens Hemelvaart
    • 29/05/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Workshop Botanisch tekenen in klassieke stijl
    • 07/06/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Kruidhof geopend tijdens Pinksteren
    • 08/06/2025 - 09/06/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Bodemvondstendag
    • 14/06/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Imkerijdag
    • 12/07/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Workshop Botanisch tekenen in klassieke stijl
    • 27/07/2025
    • #_LOCATIONTOWN
  • Natuurmarkt
    • 06/08/2025
    • #_LOCATIONTOWN
    • TripAdvisor
    Facebook
    YouTube
    Instagram
    Tripadvisor

    Nieuwsbrief ontvangen?

    Nieuwsbrief inschrijving

    Privacyverklaring
    Copyright © 2014 - De Kruidhof - Botanische Tuin Fryslan - Ontwikkeld door Creative Work
    Deze website maakt gebruik van cookies. Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media.
    AkkoordPrivacyverklaringCookie Settings
    Manage consent

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Altijd ingeschakeld
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
    CookieDuurBeschrijving
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    Functional
    Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
    Performance
    Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
    Analytics
    Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
    Advertisement
    Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
    Others
    Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
    OPSLAAN & ACCEPTEREN